Здрастуйте, раді Вас вітати на нашому сайті! Сьогодні ми вирішили написати про те, як правильно вибрати вхідні двері у свій будинок або квартиру.

  

Насправді вибір вхідних дверей є дуже важливим моментом. Є такий відомий вислів "мій дім – моя фортеця". І ваша фортеця, ваш будинок, починається з дверей. Тому до вибору дверей варто підійти відповідально. Тим більше, що двері краще вибирати один раз і надовго. Тому що є ще відомі прислів'я "скупий платить двічі" і ще одне яке мені дуже подобається "ми не настільки багаті, що б купувати собі дешеві речі". І так почнемо вибирати...

Двері мають різні функції. Хтось ставить двері для надійності, хтось ставить для того, щоб у будинку було тепло. Є люди які вибирають двері на вигляд, щоб вони вписувалися в їх інтер'єр. Хтось ставить двері що б поліпшити шумо-ізоляцію наприклад, якщо у вас галасливі сусіди, або шумно в під'їзді.

Тому у дверей є такі основні функції:

- надійність (що б у будинок не залізли грабіжники)

- теплота (утримання тепла у будинку)

- гарний зовнішній вид (що б двері радували ваше око і вписувалися в інтер'єр)

- звукоізоляція (що б не було чути сторонніх шумів у вас вдома)

В ідеальному варіанті звичайно потрібно поєднати всі ці чотири функції у своїх дверях, якщо дозволяють фінанси. Якщо ж фінансів недостатньо щоб поєднати все це, тоді потрібно наголошувати на тому, що для вас важливо.

І тепер постараємося докладніше розібрати, на що варто звернути увагу при виборі дверей.

Надійність

До надійності можна віднести товщину металу. Найпоширеніші з хороших це метал 2 мм і 3 мм. Цього достатньо щоб двері були потужні і надійні від грабіжників. Вона виглядатиме масивно і не кожен захоче намагатися її розкрити. Та й вам буде спокійніше спати вночі за товстою бронею. І ще до переваг цього металу можна віднести те, що двері буде досить легко відчинятися і закриватися, що теж не мало важливо якщо у вас є діти, або люди похилого віку.

Також обов'язково до надійності потрібно віднести якість замків. І до вибору замків також треба підійти відповідально. Замки це серце ваших дверей, і потрібно що б воно довше і надійніше працювало.

Звичайно одними з найкращих вважаються імпортні замки (німецькі, італійські тощо), але можна вибрати цілком хороші та вітчизняні замки.

Класифікація замків за механізмом замикання:

Ригельні замки. Основна відмінність від інших у тому, що відкриття таких замків проводиться не обертанням ключа, яке лінійним переміщенням. Досягається це за рахунок довжини ключа, який має спеціальні косі прорізи. Із недоліків це великий ключ.
  Ригельний замок

Сувальні замки - в них ставиться масивна серцевина, і спеціальний набір кодових пластин. Зламати такий замок дуже складно, але підібрати відмичку за великого бажання можливо – швидкість цього моменту залежить від кількості сувальд (кодових пластин). Чим більше на ключі прорізів, тим більше сувальд знаходиться в замикаючому механізмі. І від цього найважче підібрати до такого замку відмичку.


 Сувальний замок

Циліндрові замки – одні з найпоширеніших. Поширені тому що до них дуже складно підібрати відмичку і вони мають невеликий компактний ключ який зручно носити з собою. Найскладнішими для розтину вважаються замки, у яких ключ має двосторонню бічну перфорацію.

 Циліндровий замок

Також до надійності можна віднести наявність антизрізів на дверях. Це спеціальні пристрої, через які двері не можна зняти з петель.

   Антизрізи на двері

Теплота

До теплоти можна віднести утеплювач, який знаходиться у дверях. Найпоширеніші з добрих утеплювачів це пінопласт, і мінеральна вата. Утеплювач у дверях повинен бути обов'язково, без нього двері промерзатимуть і можуть швидко вийти з ладу.

Ще один немаловажний фактор у теплоті ваших дверей займають ущільнювальні гумки по периметру дверей. Вони впливають на те, чи будуть ваші двері пропускати протяги та сторонні запахи. Ущільнювачі бувають одне і двох контурні (тобто притиск ущільнювача може бути в одному або двох місцях).

  Двоконтурний ущільнювач

Звукоізоляція

До звукоізоляції можна також віднести утеплювач який буде ставитися в середину дверей. Тому що він є і тим фактором, який впливає на звукоізоляцію. Також варто звернути увагу на товщину дверей в середньому, вона повинна бути від 5 до 7 сантиметрів мінімум. За бажання її можна зробити ще більше і це позначиться на тепло та звукоізоляцію.

Зовнішній вигляд дверей.

Зовнішній вигляд є також важливим моментом при виборі дверей. Так як хороші двері ставляться на довго, зовнішній вигляд їх повинен вас тішити. Найпоширеніші варіанти зовнішнього вигляду металевих дверей це плівка або фарба зовні двері і шкір.

Також поширені всілякі види МДФ (дерев'яних) накладок поверх металу. Ці МДФ накладки можна зробити як усередині, так і зовні ваших дверей. Вони можуть бути різного кольору залежно від ваших побажань.

У квартиру можна ставити двері будь-якого типу, а в приватний будинок ідеальним варіантом буде вуличне покриття. Це або спеціальна вулична фарба, або вулична МДФ накладка. Так як у приватному будинку на двері світитиме сонце або йтиме дощ зі снігом. Вуличне покриття обов'язково, інакше двері облізуть або вигорять.

Ось у принципі основні моменти на які варто звернути свою увагу при виборі вхідних металевих дверей.

Якщо вас цікавить докладніше як вибрати вхідні двері, ви можете звернутися за консультацією до менеджерів нашої компанії!

Великий вибір добрих дверей є в каталозі наших товарів! Наша компанія здійснює доставку дверей по всій Україні. Будемо раді бачити Вас нашими клієнтами!