Підтримання оптимального мікроклімату в приміщенні здатне не лише створити комфортні умови для людини, але й покращити її самопочуття. У той час як взимку за підтримання комфортного мікроклімату відповідає опалювальна система, влітку потрібно усунення зайвого тепла та задухи, що виникають через інтенсивне нагрівання будинку та яскраві сонячні промені. Системи кондиціювання повітря справляються із цим завданням найкраще.

Як вибрати якісний кондиціонер, який задовольнятиме ваші запити, відповідатиме параметрам приміщення та підходитиме за ціною? На що потрібно звертати увагу при покупці кондиціонерів і які характеристики є ключовими? Вибрати якісний кондиціонер у Кременчуці ви можете вже зараз – ми допоможемо підібрати найкраще рішення для вашого житла.

Кондиционеры в Кременчуге. Установка, доставка, сервис. Купить на Анмарт.

Кондиціонери в Кременчуці. Встановлення, доставка, сервіс. Придбати на Анмарт.

Принцип роботи кондиціонера – вибираємо відповідний
Головне завдання кондиціонера – охолоджувати повітря у приміщенні. Однак багато моделей пристроїв можуть використовуватися і для обігріву кімнат у період міжсезоння. За принципом роботи, а також одним з основних елементів пристрою – компресору, всі кондиціонери діляться на дві основні групи: неінверторні та інверторні.

  • Неінверторні кондиціонери – це пристрої із простим компресором, що відрізняються стандартним принципом роботи. При досягненні встановленої температури в приміщенні вони відключаються, однак після того, як температура починає підвищуватися, такий кондиціонер вмикається знову. Мінусом таких систем вважається дуже висока енерговитратність – кондиціонер споживає багато електроенергії.
  • Інверторні кондиціонери складні системи клімат-контролю. Інвертором компресор запускається на максимальному режимі, досягши необхідної температури він не відключається, а працює на мінімальних оборотах. Це робить пристрій не тільки ефективнішим, але й дозволяє значно економити електроенергію.

Кондиционеры Daikin в Кременчуге, купить на Анмарт.

Кондиционеры Mitsubishi в Кременчуге, купить на Анмарт.   

Кондиціонери Daikin у Кременчуці, купити на Анмарт. Кондиціонери Mitsubishi у Кременчуці, купити на Анмарт.

Вибираємо якісний кондиціонер – на що звертати увагу?
Перш ніж купити кондиціонер, ми рекомендуємо визначитися з основними моментами, на які потрібно звертати увагу в першу чергу:

  • Потужність

Саме від потужності залежить швидкість та ефективність охолодження повітря, а також підтримання заданої температури. Для розрахунку відповідної потужності пристрою необхідно враховувати площу, тип і орієнтацію приміщення щодо сонця, кількість людей, що знаходяться в ньому, наявність електронної техніки.

  • Тип кондиціонера

Для житлового приміщення ідеальним вибором стане настінна спліт-система або мультиспліт-система для приватного будинку. При виборі такого кліматичного обладнання необхідно звертати увагу на функціональні характеристики та дизайн внутрішнього блоку. Для офісних та громадських приміщень підійдуть канальні, касетні та настінні кондиціонери високої потужності.

  • Рівень шуму

Коли кондиціонер купується для спальні, дуже важливо, щоб його робота не заважала комфортному відпочинку мешканців. Рекомендуємо звертати увагу на показники рівня шуму 21 дБ і нижче – такий пристрій не потурбує ваш сон.

  • Очищення повітря

Системи фільтрації та очищення дуже важливі для видалення з повітря, що надходить, пилу, пилку, хвороботворних мікроорганізмів і бактерій. Вибирайте кондиціонери з надійною системою фільтрації повітря, особливо якщо у вашій сім'ї є алергії та хворіють на астму. Також варто розуміти, що будь-який кондиціонер потребує періодичного очищення фільтрів від накопичених забруднень.

  • Експлуатаційні можливості

Перед покупкою варто визначитися із завданнями та цілями, яким має відповідати система клімат контролю. Важливими параметрами є стандартні функції охолодження та обігріву, режим турбо (швидке охолодження приміщення), режим сну, таймер і т.п. Важливо також виділити параметри енергоефективності для мінімалізації витрат на електроенергію.

  • Експлуатаційний термін

Термін служби спліт-системи залежатиме від правильного вибору потужності, а також професійного виконання монтажу зовнішнього та внутрішнього блоків. Найкраще купувати пристрій тієї компанії, яка пропонує подальшу його установку – так ви будете повністю впевнені в тому, що кондиціонер підходить під параметри і характеристики вашого житла.

Потужність кондиціонера – як правильно розрахувати?

Як уже з'ясовано, правильно розрахована потужність – це запорука довгої служби та коректної роботи кондиціонера. Універсальною формулою розрахунку потужності кліматичного обладнання є: 10 м2 = 1 кВт. Це загальне правило, яке, однак, може змінюватись в залежності від ряду факторів. Так, дана формула розрахунку підходить для приміщення зі стандартною висотою стель не більше 2,8 м. У технічних характеристиках кондиціонера цей параметр потужності може бути вказаний значення Вт або BTU. 1 Вт дорівнює приблизно 3,41 BTU, а 1 BTU дорівнює 0,29 Вт.

Для приміщення, чиї вікна виходять на захід або південь, варто вибирати кондиціонер потужністю на 20-30% вище за ту, що отримана за формулою розрахунку, виходячи з площі. Для приміщень з вікнами, що негерметично закриваються, і поганою теплоізоляцією, а також для кухонь - на 10-20% більше.

Кондиціонери Кременчук – купуйте в інтернет-магазині Анмарт. Найкращі ціни, великий вибір виробників, офіційна гарантія і сервісне обслуговування.