На даний момент в Україні надано величезний вибір різноманітних профілів для металопластикових вікон. Але, на жаль, для звичайних споживачів не всі вони є якісними.

Так як же все-таки відрізнити якісний віконний профіль, від дешевої потделки?

Фахівці компанії Anmart в Кременчуці спробують звернути вашу увагу на основні моменти при виборі якісного профілю для ваших майбутніх вікон.

І так, якщо ви вирішили купити вікна в Кременчуці то ця стаття спеціально для вас!

Виробник профілю

Особливу увагу варто приділити заводу, який буде виготовляти профіль для вашого майбутнього вікна. На всю продукцію, що виготовляється заводом, повинні бути сертифікати якості, які будуть гарантувати вам його екологічну чистоту і довговічність використання.

Заводи виробники профілю повинні дати від 5 років гарантії на свою продукцію! Тільки тоді профіль можна назвати якісним.

На ринку України та зокрема Полтавської та Кіровоградської області ми можемо виділити два заводи лідера з виробництва якісного віконного профілю.

Перший завод лідер продажу якісних вікон в Україні це завод VEKA, який знаходиться в Київській області.


Завод Veka Україна - це величезний сучасний завод з виробництва ПВХ профілю для вікон. З великим числом працюючого персоналу, автоматизованим німецьким обладнанням та технологами з Німеччини, які стежать за якістю продукції, що виготовляється. Завод Veka є одним з лідерів з виробництва профілю для вікон.

Другий лідер продажів в Україні з виробництва якісного ПВХ профілю це завод REHAU. Компанія має 41 завод, 23 адміністративних та 9 розподільчих центрів. Компанія Rehau налічує близько 105 офісів продажу. У Європі розташовано 25 заводів компанії.


Компанія Rehau виробляє високоякісний екологічно чистий ПВХ профіль для виробництва вікон на сучасному обладнанні з дотриманням всіх норм і стандартів якості.

Камери у профілі для вікон

Дуже часто люди при замовленні вікон не можуть зрозуміти, що таке «камери» у профілі, де їх шукати і навіщо вони потрібні.

І так, що таке камери у профілі. Камери в профілі це перегородки всередині самого профілю, які додають йому теплоізоляцію та стійкість.

Металопластикові вікна бувають 3-ох, 4-ох, 5-ти і 7-ми камерні.

3-ох камерний профіль

4-ох камерний профіль

5-ти камерний профіль

7-ми камерний профіль

Зазвичай 3-ох і 4-ох камерні профілю мають товщину профілю 60 мм. А 5-ти камерні профілі товщину 70 мм. Але є винятки, наприклад профіль Veka Proline-70  є 4-ох камерним профілем, але товщина самого профілю 70 мм (7 сантиметрів)

7-ми камерний профіль Veka Softline-82 має монтажну ширину (товщину профілю) 82 мм.

Відповідно чим більше камер у профілі, тим він буде краще, та й відповідно дорожче.

Для кліматичної зони Полтавської та Кіровоградської області оптимальними вважаються 4-ох та 5-ти камерні профілю.

Яким має бути якісний профіль для вікон

- Товщина зовнішньої стінки профілю у якісних вікон починається від 2,7 мм.

Візьмемо наприклад профіль Veka Softline (стандартний п'яти камерний профіль від заводу Veka),

товщина зовнішньої стінки даного профілю 3 мм.

Другий приклад, Профіль Rehau Euro-70 (стандартний п'яти камерний профіль від заводу Rehau),

товщина зовнішньої стінки у даного профілю 2,75 мм.

- У середині кожного якісного вікна йде посилюючий металевий профіль «Армір».

Він буває різної форми (г-подібний та п-подібний та квадратний)

Металопластикові вікна будуть більш стійкі з посиленим «арміром» п-подібної форми та квадратної форми. Вони будуть надійнішими.

У профілях Veka та Rehau які встановлює на свої вікна компанія Anmart у Кременчуці встановлюється тільки п-подібний та квадратний армир!

Коефіцієнт опору теплопередачі виробів

Відповідно до ДНБ України коефіцієнт опору теплопередачі віконних конструкцій для 1-ої температурної зони, до якої входить Полтавська та Кіровоградська область, є коефіцієнт 0,75 м²К/Вт.

Коефіцієнти на профілю Veka можна знайти на нашому сайті за посиланням: віконні профілю Veka

Складання профілю у готове вікно

Після вибору профілю слід вибрати завод, який перетворюватиме ваш профіль на готовий виріб (вікно).

Хочемо вам порекомендувати звертатися тільки до перевірених, серйозних заводів! І дуже не рекомендуємо вам гнатися за дешевизною не якісного збирання.

Запам'ятайте одну просту річ, якісно виріб не може коштувати дуже дешево! Звичайно вікно зібране на задньому дворі будинку або в гаражі, або в підвалі буде коштувати дешевше за якісно зібране вікно на заводі. Але повірте нашому досвіду, складання вікна це не те, на чому варто економити.

Так як вікно зібране на більшому заводі буде герметично, ідеально спаяне (якість стиків), буде встановлений гарний ущільнювач, відрегульована фурнітура, там буде мінімізовано «людський фактор». Так як на серйозних заводах більшість

їли верстати, а не люди.

Якщо у Вас є питання щодо того, який профіль вибрати для свого вікна. Або ж ви вже визначилися з профілем, але не знаєте, де його можуть якісно зібрати та встановити, звертайтеся до фахівців компанії Anmart у Кременчуці. Наші фахівці допоможуть підібрати профіль для вашого вікна з урахуванням усіх ваших побажань та бюджету.

Якщо ви бажаєте купити вікна в Кременчуці звертайтеся, ми гарантуємо Вам якість та доступні ціни для всіх!

Гарантуємо найкращі ціни на вікна в Кременчуці та Полтавській області!

Телефон для консультацій: 096-344-05-64