Металопластикові вікна стали невід'ємною частиною сучасних ремонтів квартир, а також без винятку використовуються у всіх новобудовах, сучасних котеджах, заміській нерухомості. Незважаючи на популярність, доцільність установки вікна ПВХ все ще викликає масу суперечок. На території України багато мешканців досі вважають, що дерев'яні рами старого зразка значно екологічніші, а те, що перед настанням холодів доводиться проклеювати віконні рами стрічками та іншими ущільнювачами — невелике лихо. У цьому тексті розвінчуємо кілька міфів про пластикові вікна, розповімо про їхні переваги та відповімо на найпоширеніші питання.

 

Міфи про пластикові вікна

 

  1. ПВХ вікна шкідливі для здоров'я, токсичні, екологічно безпечні. На поширену думку, пластик — шкідлива речовина, містить масу хімікатів, що негативно впливає на здоров'я людей, які перебувають у приміщенні з ПВХ вікнами. Особливого розчулення заслуговує на думку про те, що "дихати пластиком шкідливо". Тут зробимо лише маленьку ремарку: твердий пластик не має випарів, а відповідно не вдихається людьми, які перебувають у приміщенні. Дійсно, до складу пластику входять стабілізатори у вигляді кальцію, цинку та подібних речовин. Проте представлені як сполук, а чи не чистих речовин, жодного на організм людини де вони надають. До того ж не варто забувати про те, скільки пластику знаходиться в наших житлах, крім вікон - і чомусь питання про доцільність його використання піднімається далеко не завжди.
  2. Пластикові вікна не дихають, створюють парниковий ефект, не дозволяють циркулювати повітря в приміщенні. Дійсно, герметичність конструкції сучасних рам доведена практично до ідеалу, і це зроблено навмисне. Такі вікна повністю захищають приміщення від проникнення протягів, появи так званих "температурних мостів" - тобто місць, через які втрачається тепло. Для циркуляції повітря у всіх нових рамах передбачена функція мікропровітрювання: вікно відкривається на маленьку лужок, що забезпечує постійний приплив свіжого повітря. На відміну від старих рам, яке потрібно заклеювати напередодні холодної пори року і розклеювати (і зафарбовувати місця з фарбою) навесні, ПВХ вікно забезпечує високі показники збереження тепла взимку, а значить — менші витрати на опалення. Навесні та влітку, до речі, вікна бережуть приміщення від проникнення спекотного повітря з вулиці, що також варто вважати перевагою.
  3. Згодом пластик жовтіє. Цей міф має резонну основу. Вироблювані 15-20 років тому конструкції дійсно були схильні до ефекту старіння, з часом набували неприємного жовтого відтінку. Зараз ця проблема повністю вирішена завдяки спеціальним добавкам у полімерні склади. Ще однією причиною жовтизни можуть бути дешеві неякісні матеріали, тому при покупці вікон вибирайте перевірені компанії. Металопластикові вікна Кременчук та Полтавська область купують у нашої компанії вже довгі роки.
  4. Поодинокі конструкції. Є думка, що ПВХ вікно можна замовити лише у конкретних розмірах та кольорі. Насправді, сучасне виробництво пропонує вибирати фантазійні варіанти скління в різних конфігураціях і кольорах.
  5. Пластикові вікна – дороге задоволення. Знов-таки, умовних 20 років тому купити пластикові вікна в Кременчуці було неймовірно дорого, але зараз такі віконні рами — далеко не розкіш, і купити ПВХ конструкції для вікон або балконів і лоджій — цілком доступно середньому мешканцю міста.


Переваги пластикових вікон


Ознайомившись із викриттям міфів та ПВХ вікнах, можна виділити ряд незаперечних переваг таких виробів:

  • Герметичність. Про цю рису ми вже писали вище, додати варто лише високі показники звукоізоляції. Віддавши перевагу таким вікнам, ви не тільки збережете в приміщенні оптимальну температуру влітку, заощадите на опаленні взимку, але й будете позбавлені всіх "чарівних звуків", що доносяться з вулиці - шуму транспорту, що проїжджає, криків дітей на майданчику та іншого.
  • Тривалий термін експлуатації. На відміну від дерева, пластик не зсихається на сонці, не вбирає вологу, не боїться перепадів температури. Тому матеріал здатний прослужити довгі роки, зберігаючи експлуатаційні якості та привабливий зовнішній вигляд.
  • Практичність. Конструкція не вимагає спеціального догляду, тому що пластик не вбирає рідини. Мити скло варто звичайним засобом на основі спирту або інших речовин, протирати рами та підвіконня можна звичайною ганчіркою з мильним розчином. Фурнітура не вимагає обслуговування, в крайньому випадку - достатньо буде змастити петлі та інші механічні деталі звичайним мастилом.
  • Безпека. Зламати вікно ПВХ зовні практично неможливо, а це означає, що зловмисникам не так просто буде потрапити до вас в житло.
  • Різноманітність асортименту. На вибір можна замовити будь-яку конфігурацію вікна в Кременчуці, в будь-якій колірній гамі, в тому числі з імітацією дерева.


Враховуючи всі вище згадані фактори, все більше людей встановлюють у свої будинки та квартири металопластикові вікна. Фірма Анмарт займається продажем та встановленням вікон у Кременчуці та області понад 10 років. За цей час ми здобули величезний досвід у цьому питанні. Якщо вам потрібно замінити вікна, сміливо звертайтеся за консультацією до нашої фірми. Ми зробимо все якісно, швидко, і ви точно залишитеся задоволені своїм вибором.

☎ 096 344 05 64