Як вибрати енергоефективні вікна у Кременчуці?

Для того щоб зрозуміти як вибрати енергоефективні вікна потрібно розібратися з самим терміном енергоефективність.

Енергоефективність - ефективне (раціональне) використання енергетичних ресурсів. Використання меншої кількості енергії для забезпечення того ж рівня енергетичного забезпечення будівель чи технологічних процесів на виробництві.

Користь для населення це значне скорочення комунальних витрат, для країни економія ресурсів.

Тепер спробуємо розібратися, як металопластикові вікна вписуються в систему енергоефективності.

Найхолоднішими місцями в будинку вважаються вікна та двері. І більшість тепла з будинку виходить саме через вікна та двері. Тому головним завданням програми енергоефективності пов'язаної з вікнами є збереження тепла в будинку. І зменшення кількості тепла, яке виходитиме на вулицю через щілини у старих вікнах.

Простими словами, що б ви опалювали тільки свій будинок, а не найближчі кілька метрів вулиці.

Які вікна вважаються хорошими та енергоефективними?

В Україні діє програма кредитування енергоефективної продукції з компенсацією 35% витрат за рахунок держави. Ви можете оформити кредит скажемо на 1000 грн, з низу держава заплатить за вас 350 грн. Багато людей користуються цією програмою та утеплюють своє житло.

Але для того щоб отримати компенсацію в 35% необхідно дотриматися всіх вимог даної програми.

На сайті IQ Energy є строгі критерії для вибору вікон:

  • Основним критерієм, який визначає енергоефективність вікна, є показник його опору теплопередачі. Чим вище ця величина, тим менше втрати втрати через вікна.
  • Опір теплопередачі вікон має бути не менше 0,75 м2 К/Вт для всієї території України
  • Склопакет має бути двома камерними
  • Товщина профільної системи (непрозорої частини) віконної конструкції має бути не менше 70 мм.
  • Товщина непрозорого заповнення віконних конструкцій (сендвіч-панелей) має бути не менше 32 мм.
  • Склопакет має бути енергозберігаючим. Встановлюється енергозберігаюче скло, і закачується газ аргон. (Залежно від виробника вікон, буває достатньо або енергозберігаючих скло або газу аргон)


Так само важливим фактором після встановлення вікон є загортання укосів. На укосах не варто економити, тому що через них також може виходити тепло. І буде прикро, якщо ви поставили дороге вікна, а тепло виходить через укоси.

На сьогоднішній день найкращими укосами вважаються укоси із сендвіч панелей. Вони теплі, легко миються, не вимагають подальшого догляду. І монтуються за кілька годин.

Це є основні поняття енергоефективних вікон. Докладніше проконсультуватися по вікнах, профілях, склі ви можете з нашим менеджером. Телефон для консультацій: 096-344-05-64

Металопластикові вікна у Кременчуці можна купити на нашому сайті. Ми проводимо встановлення вікон по Кременчуку та району. Доставка вікон здійснюється по всіх містах України.

Також вас можуть зацікавити металопластикові вікна і пластикові вікна